Alles wat je moet weten over baardverzorging

Wanneer je besluit om je baard te laten staan, betekent dat niet dat je er helemaal niet meer naar hoeft om te kijken. Een baard heeft namelijk ook verzorging nodig. Gelukkig kun je dit heel gemakkelijk zelf doen. Met onderstaande tips hou je je baard in topconditie!

Tip #1: Investeer in goede producten

Voor het verzorgen van je baard heb je ten eerste een scherpe schaar en/of tondeuse nodig, om je baard te trimmen. Kies voor producten van een goede kwaliteit, daar heb je veel langer plezier van en bovendien geven deze een beter resultaat. Met behulp van een shavette scheermes kun je strak de baardlijnen scheren. Dit zorgt voor een mooie verzorgde baard.

Tip #2: Trim wekelijks

Een wekelijkse trimbeurt is geen overbodige luxe. Werk de lijnen bij je kaken en wangen netjes bij en gebruik een schaar of tondeuse om uitstekende haartjes (die om de één of andere reden sneller lijken te groeien dan de rest van je baard) weg te knippen.

Tip #3: Was je baard met conditioner

Net als het haar op je hoofd moet ook je baard af en toe gewassen worden. Dit kun je het beste doen met conditioner; hierdoor blijft je baard lekker zacht en fris.

Tip #4: Baardolie

Door je baard dagelijks in te wrijven met een paar druppeltjes baardolie, zorg je er niet alleen voor dat je baard lekker ruikt maar ook dat je huid onder je baard niet uitdroogt.

Tip #5: Gebruik een dagcrème

Door je gezicht elke ochtend na het wassen in te smeren met een dagcrème, hou je je huid zacht, soepel en gehydrateerd. Dit voelt niet alleen een stuk prettiger, maar het zorgt er ook voor dat je minder snel last hebt van ingroeiende haartjes.

Tip #6: Ga eens langs bij de barbier

Ook al kun je je baard prima zelf verzorgen, het is altijd goed om eens langs de barbier te gaan. Hij kan je bijvoorbeeld adviseren over welk model baard het beste bij jouw gezicht past.

This entry was posted in Tips. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>