Tradititonele scheeraccessoires: de scheerkwast

Een scheerkwast gebruiken is de ideale manier om voor een goede scheerbeurt te zorgen, en hoewel het één van de meest traditionele scheeraccessoires is, garandeert een scheerkwast het beste resultaat – mede dankzij de volle, rijke schuimtextuur die ermee bereikt wordt. Er zijn enkele soorten scheerkwasten met elk hun eigen karakteristieken, en ze verdienen dan ook een woordje uitleg.

Traditionele scheerkwasten met dashaar

Dergelijke kwasten voelen heel zacht aan dankzij de natuurlijke haren, en zijn de favoriet van veel mensen die graag nat scheren. Ze absorberen water goed, verzekeren een rijke schuimlaag en ze ogen ook gewoon mooi. Een kwast met dashaar en een handvat van eikenhout is ideaal om het scheren nog meer klasse te geven en een BlueBeards Revenge kwast komt dan weer iets stoerder uit de hoek – met een lichtkleurig handvat waar een blauw doodskop op is afgebeeld. Voor op reis zijn er ook heel wat mogelijkheden, zoals een Edwin Jagger kwast met plastic koker voor extra handig gebruik.

Scheerkwasten met stevig varkenshaar

Dergelijke kwasten zijn iets stugger, voelen wat harder aan en er kan een dikke schuimlaag mee gemaakt worden. Het is ook een goedkopere optie dan een variant van dassenhaar. Een hjm scheerkwast met een kunststof handvat is bijvoorbeeld ideaal voor wie niet de diep de portemonnee in wil duiken, terwijl een Portugees model met soepel varkenshaar wat meer kost maar wel een kwalitatieve scheerbeurt verzekert.

Een scheerkwast met synthetisch haar

Deze kwasten hebben dezelfde elasticiteit en weerstand als dierlijke haren, maar zijn beter geschikt voor bijvoorbeeld mensen met een allergie voor dierlijke haren. Daarbij houden ze ook minder bacteriën vast. De BlueBeards Revenge kwast is ook hier te vinden – de synthetische variant – maar er zijn ook types met een klassevol en stevig beuken handvat en Silvertip Fibre haren. Reizigers worden ook hier niet teleurgesteld en vinden in een stevige Muhle reisscheerkwast wat ze zoeken.

This entry was posted in Scheerkwast. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>