Hoe kies ik de juiste scheerkwast?

Wanneer u nog nooit een scheerkwast heeft gebruikt tijdens het scheren, dan staat u een traktatie te wachten! Een scheerkwast absorbeert veel water en zorgt voor de juiste schuimtextuur. De haartjes van de kwast geven de gezichtshuid een heerlijke massage en bereiden de haartjes voor op de scheerbeurt. Daarbij helpt een scheerkwast om het scheerschuim beter over het gezicht te verdelen, wat resulteert in een betere, gladdere scheerbeurt. En het voelt ook nog eens heerlijk! Echter zijn niet alle scheerkwasten gelijk, en de prijzen kunnen dan ook flink uiteen lopen. Grofweg kunnen we drie soorten scheerkwasten onderscheiden: synthetische scheerkwasten, scheerkwasten van varkenshaar en scheerkwasten van dassenhaar. Hieronder leggen we het verschil uit.

Scheerkwasten van dassenhaar

Voor de beste scheerbeleving investeert u in een scheerkwast van dassenhaar. Deze scheerkwasten creëren het beste schuim en voelen het fijnst op uw gezicht. Scheerkwasten van dassenhaar zijn ook onder te verdelen in verschillende gradaties: Best Badger, Super Badger en Zilverspits. Bij een Best Badger scheerkwast zijn de haren afkomstig van het buikgedeelte van de das; deze scheerkwasten zijn van een goede kwaliteit. Een Super Badger scheerkwast is van topkwaliteit; de haren zijn afkomstig van het rug gedeelte van de das. Wilt u het beste van het beste, dan kiest u voor een Zilverspits scheerkwast. Hierbij zijn de speciaal geselecteerde haren afkomstig van het rug/nekgedeelte van de das. Dit is de allerbeste kwaliteit die er is. Het spreekt voor zich dat u hier ook wel voor betaalt.

Scheerkwasten van varkenshaar

Scheerkwasten van varkenshaar zijn aanzienlijk stugger dan scheerkwasten van dassenhaar. Ze geven hierdoor wel een goede gezichtsmassage, maar ze absorberen minder water waardoor het schuimende effect van deze kwasten aanzienlijk minder is dan bij scheerkwasten van dassenhaar. Ze zijn dan ook een stuk goedkoper.

Scheerkwasten van synthetisch haar

Synthetische scheerkwasten zijn het goedkoopst en zijn een uitstekend alternatief voor mannen die liever geen dierlijke producten willen aanschaffen. Synthetische scheerkwasten zijn ook iets hygiënischer in het gebruik, en worden dan ook aangeraden bij mannen last hebben van acne.

This entry was posted in Scheerkwast. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>