Pommade

Snorren en baarden, tegenwoordig zien we ze weer steeds meer. Vroeger was een dikke en volle snor een teken van aanzien, vandaag de dag is het gewoon weer trendy om een snor of een baard te hebben. Net zoals je kapsel, heeft een snor of baard wel verzorging nodig, hij moet niet alleen goed in model gehouden worden, door knippen of scheren. Als je een perfecte snor wilt, dan is het gebruik van een snorpommade is goede keuze. Snorpommades verzorgen de snor en houden hem de hele dag in de juiste vorm.

De perfecte vormgever

Waar vroeger de Pommade veel werd gebruikt voor de ‘vetkuiven’ of de ‘Elvis Presley kuiven’, is het gebruik van pommade tegenwoordig weer helemaal in voor de baard en de snor. Het is een perfect middel om de snor of baard wat extra stevigheid te geven of om hem goed te modelleren. Zeker als je een extravagante uitvoering hebt, dan is een pommade een ideale oplossing. Je hebt verschillende soorten pommades of wax, zodat iedere snor of baard de juiste behandeling kan krijgen.

Natuurlijke ingrediënten

Je hebt pommades van uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zoals van het heerlijk ruikende sandelhout olie. Het gebruik van de pommade is simpel, je hebt er maar weinig van nodig. Tussen de handpalmen of vingers maak je de pommade enigszins vloeibaar en je kunt het zo op de snor of baard aanbrengen. Het is een olie- en wasachtige substantie en in tegenstelling tot lak of gel veroorzaakt het geen hinderlijke witte verdrogingsverschijnselen. De naam van pommade is afkomstig uit de tijd dat de pommade nog van gemalen appels werd gemaakt. Ook berenvet en petroleumgelei waren toentertijd favoriete bestanddelen. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van bijenwas en paraffine.

This entry was posted in Pommade. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>