Haarverzorging voor mannen

Voorheen waren de reclames voor haarverzorgingsproducten voornamelijk gericht op het vrouwelijk publiek. Maar waarom zou een man niet veel aandacht aan haarverzorging mogen besteden? Man of vrouw, we willen er allemaal toch mooi en goed verzorgd uitzien? Daarom vind ik het een positieve wending dat er steeds meer aandacht is voor haarverzorgingsproducten voor mannen.

Haarverzorging voor mannen

Snel even er met de borstel doorheen en een paar keer per week een wasbeurt? Dat was in de ogen van de meeste mannen voorheen wel voldoende wat betreft haarverzorging. Maar wat als je haar te droog is of juist te vet? Of wat als je last hebt van roos of andere haarproblemen? Ook de haren van de man kunnen zo nu en dan wel wat extra verzorging gebruiken. De dames gaan al langer in de weer met haarmaskers en haarlotions, aangezien er geen verschil is tussen het haar van mannen en vrouwen, waarom de mannen dan niet?

Haarverzorgingsproducten voor mannen

De mannenshampoos zijn bedoeld voor een optimale reiniging van het haar. Let op mannen: laat de shampoo even een paar minuten inwerken. Veel te vaak wordt de shampoo er direct weer uitgespoeld zonder dat de shampoo de kans krijgt om al het vuil op te lossen. Het is ook een goede tip om tijdens het wassen de hoofdhuid te masseren. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van de hoofdhuid waardoor de haren ook beter van binnenuit worden gevoed. Na het wassen met shampoo kun je een conditioner voor mannen inmasseren. Laat ook de conditioner even inwerken. Een conditioner heeft een vochtregulerend werking en zorgt ervoor dat je haar zacht aanvoelt en er gezond en glanzend uitziet.

Kies de juiste herenshampoo

Het is belangrijk dat je als man kiest voor een mannenshampoo die past bij je haar. Ga bij jezelf eens na of je normaal, vet of droog haar hebt en stel daar je shampoo op af. Je kunt het ook eens aan je kapper/kapster vragen als je twijfelt. Heb je last van een droge hoofdhuid, dan kun je na het wassen met shampoo en conditioner ook nog een haarlotion voor mannen gebruiken. Een groot probleem waar veel mannen mee te maken hebben is vroegtijdige haaruitval. In veel gevallen is haaruitval erfelijk, maar met de juiste shampoo kun je haaruitval wel vertragen en de haren die je hebt in goede conditie houden.

Goede verzorging is meer zelfvertrouwen

Omdat er geen verschil is tussen de haren van een man en een vrouw zijn de haarverzorgingsproducten voor mannen, die tegenwoordig in de schappen liggen, geen totaal andere haarverzorgingsproducten. Enkel alleen de geur en het image zijn afwijkend. Maar ik ben wel van mening dat het een goede zaak is dat er steeds meer haarverzorgingsproducten op de markt komen die zich specifiek richten op mannen. Het doorbreekt het ‘taboe’ dat mannen niet veel aandacht aan hun uiterlijk of haarverzorging ‘mogen’ besteden. Het is belangrijk dat je, of je nu een man of een vrouw bent, lekker in je vel zit. Iemand die zich goed verzorgt, voelt zich prettiger en heeft meer zelfvertrouwen.

This entry was posted in Mannen, Tips, Verzorging Haar. Bookmark the permalink.

Comments are closed.