Haarstyling voor mannen

‘Als je haar maar goed zit.’ Wie kent die uitdrukking niet? Hoewel er altijd wordt gesteld dat vrouwen veel te veel tijd besteden aan hun uiterlijk, kunnen de mannen er naar mijn mening ook wat van! Haarstyling voor mannen is dan ook niets nieuws, zoals dat vaak wordt beweerd. Denk maar eens aan de populaire vetkuif van Elvis of het Beatles-kapsel uit vervlogen tijden. Maar hoe zit het vandaag de dag met haarstyling voor mannen?

Haarstyling voor de moderne man

De moderne man besteedt veel aandacht aan het stijlen van zijn haar, dat blijkt wel aan de grote vraag naar haarstylingsproducten voor mannen. Ook zien we steeds vaker dat kapsalons zich specialiseren in het knippen en stijlen van haren van mannen óf vrouwen. Een haarstylist(e) voor mannen heeft een goed inzicht ontwikkeld in welke haarstijl bij welk type man past en natuurlijk wordt er ook gelet op het haartype. Maar je hoeft tegenwoordig echt geen professionele haarstylist te zijn om een leuk kapsel te realiseren. Met een paar goede tips en adviezen kom je al een heel eind.

Mannen haarstijlen creëren

Bedenk op de eerste plaats welke uitstraling je zou willen creëren, denk hierbij aan een stoere uitstraling, een casual uitstraling, een zakelijke uitstraling, een sportieve uitstraling en ga zo maar door. Voor een optimaal resultaat is het wel belangrijk dat deze uitstraling ook echt bij je persoonlijkheid past. Bekijk ook eens de vele voorbeelden van looks in tijdschriften en op internet. De huidige trends op het gebied van haarstijlen voor mannen zijn onder andere kortere zij- en achterkanten en langere bovenlengtes en ook de lange lokken en pony’s zijn nog niet van het toneel verdwenen. Maar misschien zijn opvallende haarstijlen als hanenkammen en spikes meer iets voor jou?

Haarstylingsproducten voor mannen

Zonder de juiste haarstylingsproducten, geen goede haarstijl. Het aanbod aan haarstylingsproducten voor mannen is tegenwoordig zo groot, dat het vaak moeilijk kiezen is. Wat mag er echt niet ontbreken in de haarstylingsset van mannen?

Een goede haarmousse voor mannen mag zeker niet ontbreken. Haarmousse kun je voor iedere gelegenheid gebruiken, het zorgt voor extra volume. Wil je creatief aan de slag met het modelleren van je haar, dan heb je een goede styling gel voor mannen nodig. Let op dat je haar door de gel niet te plakkerig of vet wordt. Let er ook op dat de fixatiesterkte per haargel kan verschillen van licht en gemiddeld tot supersterk. Je kunt in plaats van een gel ook kiezen voor een styling spray voor mannen als je dat fijner vindt.

Futloos haar bij mannen?

Maar wat als je problemen hebt als een droge hoofdhuid of futloos haar? In zo’n geval moet je voordat je gaat stijlen eerst je haar goed verzorgen met de juiste haarverzorgingsproducten voor mannen. Een droge hoofdhuid kun je verhelpen met haarlotion en futloos haar is gebaat bij een voedend haarmasker. Het is aan te raden om deze haarverzorgingsproducten regelmatig te gebruiken om deze haarproblemen te voorkomen. Kortom, voor jou geen ‘bad hair day’ meer!

This entry was posted in Mannen, Populair, Verzorging Huid. Bookmark the permalink.

Comments are closed.