De juiste moisturizer voor na het scheren!

Dagelijks scheren is een behoorlijke aanslag op je huid. Veel mannen gebruiken aftershave na het scheren, maar dit maakt het er doorgaans niet beter op; de meeste after shaves bevatten namelijk ingrediënten zoals alcohol en parfum. Alcohol mag dan ontsmettend werken, maar het droogt je huid uit, en parfums kunnen zorgen voor irritaties. After shave is dus niet altijd een goed idee. Een moisturizer is echter een must na het scheren! Of je nu een droge, vette, gecombineerde of gevoelige huid hebt, een goede moisturizer is van essentieel belang voor een frisse, gehydrateerde en gezonde huid. Maar welke moisturizer is nu het beste geschikt voor je huid?

Een goede moisturizer kiezen

Een moisturizer is een crème die ervoor zorgt dat je huid optimaal gehydrateerd wordt. Hierdoor verbetert de barrièrefunctie en de conditie van je huid. Echter zijn niet alle moisturizers gelijk.
Bij het kiezen van de juiste moisturizer voor jouw huid moet je eerst weten wat voor huidtype je hebt. Heb je een droge, vette of gecombineerde huid (met droge wangen en vette T-zone)? Heb je een gevoelige huid of reageer je vaak heftig op bepaalde bestanddelen? En heb je last van huidproblemen zoals acne, grote poriën of mee-eters?
Heb je een droge huid, kies dan voor een moisturizer op oliebasis. Voor een vette huid ben je beter af met een moisturizer op waterbasis, liefst met talg regulerende bestanddelen. En als je huid erg gevoelig is, kies dan liefst voor een moisturizer met natuurlijke bestanddelen, zonder parabenen. Er zijn ook moisturizers die bijvoorbeeld anti-glim bestanddelen bevatten, en moisturizers die speciaal geschikt zijn voor de ouder wordende huid. Kortom, er is voor elke huid een geschikte moisturizer te krijgen!

Een moisturizer voor elk huidtype

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij onze favoriete moisturizers per huidtype voor je op een rijtje gezet:

Droge huid: Recipe for Men Moisturizer SPF 15
Vette huid: Men-U Matt Moisturizer
Gecombineerde huid: Zihr Protect Moisturizer
Gevoelige huid: Taylor of Old Bond Street Jermyn Street Moisturising Cream
Ouder wordende huid: Anthony all purpose facial moisturizer

This entry was posted in Huidverzorging, Scheren, Verzorging Huid and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>